Je bekijkt nu Wat is poppers?

Wat is poppers?

Poppers’ is de vaakgebruikte term voor een verzameling van vloeibare, vluchtige en lichte Aromas. Poppers geven je een gevoel van euforie en maken seksuele ervaring intenser. Hoewel poppers erg populair zijn, bestaat er toch nog steeds een taboe rond de aroma. Tijd om daar verandering in te brengen, in dit artikel bespreken we de geschiedenis van poppers, de verschillende aroma’s van poppers. En we leggen je ook stap voor stap uit hoe je poppers verantwoord kunt gebruiken!

De geschiedenis van poppers: waar komen ze vandaan?

Vandaag de dag worden poppers voornamelijk gebruikt voor het genot dat het kan bieden. Maar dat is niet altijd zo geweest. Oorspronkelijk werden ze namelijk gebruikt voor medische doeleinden. Rond de jaren 1870 werden poppers namelijk toegediend aan patiënten die pijn op de borst hadden. Nadat ze poppers hadden ingenomen verlichtte de pijn vaak en werden de bloedvaten van de gebruiker breder waardoor de bloedtoevoer naar de hartspier vlotter kon verlopen. De manier waarop de poppers werden ingediend, is ook verschillend van de manier waarop wij dat vandaag de dag doen. De poppers werden namelijk oorspronkelijk ingesloten in een glazen soort gaasje, waardoor het leek op een parel. Deze parel werd dan tussen de vingers geplet waardoor een poppend geluid ontstond, vandaar is de naam “poppers” afgeleid. Vervolgens werden de vrijgekomen dampen geïnhaleerd.

Zo, nu weet je al dat poppers vroeger vaak gebruikt werden voor medische doeleinden. Maar wanneer begon men dan met het recreatief gebruik van poppers? Wel, dat was in de daaropvolgende eeuw: de 20ste eeuw. De eerste keer dat iemand poppers recreatief gebruikte en rapporteerde vond plaats in het jaar 1964. De volgende jaren kende poppers een opmars in homoseksuele gemeenschappen, homobars en discotheken. De prominente aanwezigheid van poppers in de homocultuur is niet zonder reden; door poppers in te haleren ontspant de kringspier van je anus waardoor penetratie en anale seks vergemakkelijkt wordt. Maar niet alleen homoseksuele mannen kunnen genieten van poppers, deze aroma heeft namelijk ook heel wat voordelen te bieden voor een veel groter publiek. Door poppers te inhaleren, ervaar je immers een gevoel van geluk en euforie, ben je extra seksueel opgewonden en wordt je dag even opgefleurd. Van deze effecten willen veel mensen genieten, en daarom zijn poppers ook super populair bij feestgangers, hetero’s en anderen.

Poppers en de vershillende nitrieten

Niet alle poppers hebben dezelfde effecten, dat komt doordat poppers van vershillende nitrieten gemaakt kunnen zijn. Deze 3 nitrieten zijn: amylnitriet, pentylnitriet en propylnitriet. Doordat de poppers vershillende effecten hebben, vergelijk je ze best op voorhand. Op die manier loopt de gebruiker het minste risico zijn organen te beschadigen en profiteert hij van de beste effecten!

Amylnitriet 

Beginnen doen we met amylnitriet poppers, deze soort poppers is meteen ook de sterkste soort poppers. Daarom is deze soort poppers niet aangeraden voor het eerste gebruik van poppers. Deze poppers kunnen namelijk een warm gevoel en hoofdpijn veroorzaken bij de gebruiker. Maar tot zover het slechte nieuws, tijd voor de goede effecten van poppers op basis van amylnitriet. Door poppers op basis van amylnitriet in te haleren, ervaar je namelijk een euforisch gevoel en een intense seksuele opwinding. Doordat amylnitriet poppers de sterkste soort poppers zijn, blijven de effecten ook langer duren.

Belangrijkste producten: Amyl Poppers, Iron Fist, Everest Brutal

amyl poppers
iron fist amyl poppers
everest aromas brutal poppers

Pentylnitriet 

De bekendste en waarschijnlijk ook meest geliefde soort poppers is waarschijnlijk die van de pentylnitriet poppers. Meer nog, wanneer mensen het hebben over poppers bedoelen ze vaak de pentylnitriet poppers! De effecten van pentylnitriet poppers zijn vrijwel dezelfde als die van andere poppers. Mmaar in vergelijking met amylnitriet poppers duren de effecten iets minder lang.

Belangrijkste producten: Juic’d Platinum, Fist Big, Juic’d Black Label

juic'd platinum
fist big poppers
juic'd black label

Propylnitriet poppers

Propylnitriet poppers zijn net zoals de amylnitriet varianten erg krachtig. De effecten van deze poppers duren echter wel iets minder lang dan die van amylnitriet poppers. Dit zorgt ervoor dat ze perfect geschikt zijn voor feestjes of intieme momenten.

Belangrijkste producten: Amsterdam, Juic’d Original, Meta Propyl

amsterdam poppers
juic'd original
Meta Propyl

Mix van nitrieten 

Kun je niet kiezen tussen de verschillende nitrieten? Dan is de mix van ze allemaal misschien wel iets voor jou! Er bestaat vandaag de dag namelijk een mix van alle nitrieten, dit is simpelweg een mengsel van vakkundig gedoseerde nitrieten. Zo biedt de mix je een geweldige ervaring en wordt het risico op schade aan organen, verslaving en hoofdpijn verkleind. Door deze mix ervaar je immers het welbekende gevoel van geluk en euforie en een intense seksuele opwinding. Van de risico’s van amylnitriet wordt je wel (grotendeels) gespaard. Een win-winsituatie dus!

Belangrijkste producten: Everest Poppers, Pig Black, Amsterdam Strong

everest poppers
pig black poppers
amsterdam strong

Het gebruik van poppers: wie gebruikt poppers, en hoe kun je poppers het best gebruiken?

Zoals je ondertussen al weet bieden poppers je een euforisch en opgewekt gevoel, daarnaast zorgen poppers er ook voor dat je spieren zich ontspannen. Dit geldt ook voor de spieren bij de vagina en de anus. Doordat deze ontspannen is zowel anale seks als seks via de vagina simpeler, intenser en aangenamer. 

Doordat anale seks vergemakkelijkt wordt door poppers waren poppers vroeger voornamelijk populair bij homoseksuele mensen. Maar vandaag de dag halen ook veel heterokoppels genot uit het gebruik van poppers. Bij een Britse studie gaf namelijk 10 procent van de deelnemers aan dat ze al minstens één keer poppers hadden gebruikt. Uit een franse studie blijkt dan weer dat in de periode van 2000 tot 2010 het aantal gebruikers van poppers drastisch was toegenomen bij volwassenen en tieners. Kortom, poppers zijn in alle leeftijdscategorieën populair. Ter informatie: poppers worden nog steeds (ten onrechte) als drugs beschouwd. Er is echter geen risico op verslaving. Bijwerkingen kunnen optreden als de persoon de poppers niet correct gebruikt

Om al deze risico’s zo weinig mogelijk kans te geven, is het belangrijk om poppers op de juiste manier in te nemen. Maar hoe moet je poppers eigenlijk gebruiken? Wel, zoals je waarschijnlijk weet moet je poppers inhaleren. Om gezondheidsproblemen te vermijden moet je niet rechtstreeks van het flesje inhaleren, in plaats daarvan moet je het kleine flesje met de vloeistof openen zodat de aroma’s vrijkomen in de ruimte en je het zo veiliger kunt inhaleren.