Je bekijkt nu Zijn poppers schadelijk? Ontdek het antwoord op al je vragen

Zijn poppers schadelijk? Ontdek het antwoord op al je vragen

Zijn poppers schadelijk? Dit is een vraag die je nog altijd geregeld voorbij hoort komen. Poppers gebruik leidt namelijk tot een bepaald effect. Denk aan de seksuele werking; het verkrijgen van een erectie. Mits je volledig op de hoogte bent van alle relevante informatie.

Het ontstaan van poppers

Voor een duidelijk antwoord op de vraag of poppers schadelijk zijn, moeten we eigenlijk even terug naar het begin; het ontstaan van poppers. Het was ooit een Franse scheikundige die voor het eerst amylnitriet wist te creëren. Dit deed hij al in het jaar 1844. Deze vloeistof bestond uit meerdere nitrietverbindingen en werd gezien als medicijn. Het doel was om het te gebruiken tegen een specifieke hartaandoening. Nu vele jaren later is het een middel dat dankzij de bijbehorende rush zeer goed in de smaak valt. Zin in seks, een stijve penis, het is dankzij het gebruik van poppers allemaal mogelijk. Het gevoel van seksuele opwinding is iets waar we uiteindelijk allemaal naar op zoek zijn. 

Waarom men soms poppers schadelijk vindt

Desondanks zijn er nog veel gevallen waarin men bang is dat poppers schadelijk zijn. Men is bang voor het risico van gebruik van poppers. Er zijn verschillende manieren waarop het beeld dat poppers mogelijk ‘schadelijk’ zijn, ontstaan: 

  • Verkeerd gebruik: In de eerste plaats is het goed mogelijk dat mensen de poppers schadelijk vinden omdat ze deze verkeerd gebruiken. Wat we bijvoorbeeld vaak zien, is dat men er op een te intense manier gebruik van maakt. Zo bestelt men een aantal flesjes en haalt deze uit de verpakking. Vervolgens haalt men de dop van het flesje eraf. Wat hierna gebeurt, is hetgeen wat voor het ‘schadelijk’ imago van poppers zorgt. Men inhaleert de lucht van de popper namelijk direct uit het flesje in. Dit levert vaak genoeg een té sterk effect op. Zodoende ontstaat er onnodig risico bij het gebruik van dit middel.

  • Het middel verkeerd manipuleren: Een andere situatie die helaas nog vaak genoeg voorkomt, is dat men het middel op de verkeerde manier probeert te manipuleren. Zo zien mensen zichzelf als een scheikundige en gaan ze met het goedje aan de slag. Ze willen bijvoorbeeld verschillende poppers met elkaar mixen. Of ze willen andere vloeistoffen, gassen of smaken aan de popper toevoegen. Voor al deze zaken geldt dat ze absoluut niet aan te raden zijn. Het manipuleren van de poppers levert onverwachtse effecten op.

  • Te vaak gebruiken: Ten derde is er het punt dat sommige mensen de poppers te vaak gebruiken. Laten we de volgende situatie schetsen: Je penis blijft langer stijf als man. Of het gevoel van seksuele opwinding blijft langer plakken als vrouw. Je krijgt hoe dan ook zin in seks. Zeker na een krachtig orgasme is er dan de wil om er vaker gebruik van te maken. Doe je dit echter te vaak? Dan is de werkzame stof te vaak in het lichaam aanwezig. Dit is niet goed voor mensen. De effecten brengen dan vervelende risico’s met zich mee. Zeker wanneer je de poppers op de verkeerde manier gebruikt.

  • Slechte kwaliteit poppers kopen: Tot slot het laatste veel voorkomende probleem; slechte kwaliteit poppers kopen. Het risico van dit middel is een stuk groter wanneer je voor de verkeerde opties kiest. Zo zijn er bijvoorbeeld talloze aanbieders die nepproducten verkopen. Hier vind je dan de verkeerde nitrieten in terug. Of de flesjes breken ineens heel gemakkelijk. Kortom, het zijn situaties waarin je je liever niet bevindt. Kies daarom altijd voor een aanbieder met een professionele, betrouwbare reputatie. Euro Poppers is er hier één van. 

Wist je dat er bij Euro Poppers een enorm groot assortiment aan keuzeopties is? Dit stelt je in staat om heel precies de flesjes in huis te halen die bij jou de beste effecten opleveren. Het fijne is dat je hier heel goed mee kunt experimenteren. Probeer gewoon een aantal middelen uit en kijk welke het meeste in de smaak vallen. 

Hoe poppers veilig gebruiken? 

Wanneer je dit gaat doen, willen we uiteraard wel dat je het op een veilige manier doet. Zoals aangegeven, zijn poppers in de basis dus niet schadelijk. Mits je ze maar op de juiste, veilige manier gebruikt. Dit doe je door je aan de volgende richtlijnen te houden: 

  • Snuif poppers niet rechtstreeks uit het flesje: Zoals eerder aangegeven, is het mogelijk schadelijk om poppers direct uit het flesje te inhaleren. Kies er daarom voor om dit op een meer verantwoorde manier aan te pakken. Dit doe je bijvoorbeeld door het flesje open te zetten in de slaapkamer. Vervolgens ga je zelf met een eventuele partner op het bed liggen. Binnen de kortste keren is de intense zin in seks dan aanwezig. Mits je het natuurlijk voor dit doeleinde gebruikt. Het euforische gevoel ontstaat zo op een veilige manier.

  • Gebruik poppers niet te vaak: Probeer de poppers daarnaast niet te vaak te gebruiken. Over het algemeen is het zo dat je tolerantie toeneemt naarmate je het vaker gebruikt. Dat wil dus zeggen dat de effecten dan minder worden. Kies er om die reden voor om poppers af en toe een paar dagen niet te gebruiken. Je merkt daarna dan dat het effect weer volop aanwezig is. Zo blijft het leuk en veilig om poppers te inhaleren.

  • Vermijd direct contact: Vermijd als laatste direct contact met de vloeistof zelf. Aangezien het om een chemisch middel gaat, is er dan een kans dat je brandwonden ontwikkelt. Dit doet pijn en is simpelweg schadelijk voor je huid. Bewaar daarom een veilige afstand tot de vloeistof die in het flesje zit. Zo weet je zeker dat je op geen enkel moment in de problemen komt. 

Wil je dus poppers veilig gebruiken? En ben je na het lezen van deze informatie niet meer bang dat poppers schadelijk zijn? Pak dan het assortiment van Euro Poppers erbij en ontdek direct welke opties je allemaal hebt!