Je bekijkt nu Waarom staat er “leather cleaner” op poppersflesjes?

Waarom staat er “leather cleaner” op poppersflesjes?

Poppers zijn een euforiserende vloeistof die bestaat uit verschillende nitrieten. Poppers zijn verkrijgbaar in glazen flesjes van 10 tot 30 ml en worden ook gebruikt als seksueel stimulerend middel en afrodisiacum. Ongeacht de grootte van het flesje staat er “leather cleaner” op vermeld. Maar kan dit product echt hiervoor gebruikt worden? Dat is de vraag die we in dit artikel beantwoorden.

Wat zijn poppers?

Poppers bestaan uit een mengsel van verschillende moleculen, wat resulteert in poppers op basis van amylnitriet, pentylnitriet of propylnitriet.

Snuffel eens rond in de catalogus op onze Euro Poppers online shop om producten van merken zoals Everest, Amsterdam en Rush te kopen en te laten bezorgen.

Deze kwalitatief hoogstaande producten zijn verkrijgbaar in flesjes van 10, 15, 24 of 30 ml en worden aangeboden tegen zeer aantrekkelijke en lage prijzen. Onze online shop krijgt veel positieve beoordelingen vanwege de kwaliteit van de verkochte producten, de snelle levering en de reactiesnelheid van onze klantendienst.

Poppers zijn uitstekend geschikt om remmingen weg te nemen tijdens feestjes, concerten en festivals. Omdat poppers een krachtig vaatverwijdend effect hebben, gebruiken sommige mensen ze om hun seksuele prestaties te verbeteren. Ze ontspannen namelijk de gladde spieren en verdunnen het bloed.

Waar komen poppers vandaan?

Poppers werden in 1867 ontdekt door Sir Thomas Lauder Brunton en werden oorspronkelijk gebruikt om de bloedsomloop te verbeteren.

Later werd het door het Amerikaanse leger gebruikt om de ademhaling van soldaten te verbeteren bij het gebruik van vuurwapens. Al snel ontdekten de soldaten de seksuele neveneffecten van poppers en gingen ze die voor andere doelen gebruiken.

Hoewel de verkoop van het product explodeerde, verbood de Food and Drug Administration in 1969 amylnitrietpoppers in de Verenigde Staten omdat het als een drug werd beschouwd. De molecule werd toen aangepast en te koop aangeboden als luchtverfrisser. Poppers werden erg populair in de homoscene en vonden in de jaren zeventig hun weg naar Europa.

Opschrift “ leather cleaner ” op flesjes poppers: waarheid en verzinsel

Er doen tal van geruchten de ronde over de vermelding “leather cleaner” op poppersflesjes. Sommigen beweren dat het product oorspronkelijk werd gebruikt om lederen seksartikelen mee schoon te maken. Volgens andere geruchten worden poppers gebruikt in de fetisjistische leatherscene.

Hoewel de verkoop van het product explosief steeg, verbood de Food and Drug Administration in 1969 amylnitrietpoppers op Amerikaanse bodem, omdat het als een drug werd beschouwd. De molecule werd toen aangepast en aangeboden in de vorm van een “parfum d’ambiance”. Poppers werd erg populair in homokringen en werd in de jaren 1970 naar Europa geëxporteerd.

Wat is de uitwerking van poppers?

Het gebruik van poppers heeft een aantal gevolgen voor het lichaam en de gezondheid. Het zorgt niet alleen voor een euforisch gevoel, maar ook voor lichte opvliegers en verhoogde seksuele opwinding. Gebruik van dit middel zorgt voor ontspanning van de spieren, maar versnelt ook de hartslag. Het kan ook leiden tot duizeligheid en werkt vaatverwijdend.

Poppers zijn niet geschikt voor iedereen. Gebruik ervan wordt afgeraden bij zwangere vrouwen, mensen met bloedarmoede of mensen met hartproblemen of hyperthyreoïdie. Poppers mogen in geen geval opgedronken of geïnhaleerd worden. Ze moeten ook buiten het bereik van kinderen worden gehouden.