Gratis Levering vanaf €50 - Meer informatie

Onze klanten zeggen Goed
4/5 Gebaseerd op 87 reviews

De wetgeving voor poppers

 

Oorspronkelijk waren poppers bedoeld voor de behandeling van angina pectoris, maar al snel werden ze ook recreatief gebruikt. In de jaren zeventig werden poppers een rage in het clubcircuit en het recreatieve gebruik ervan nam een hoge vlucht, vooral in de homoscene. Om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze stof, kun je terecht op onze pagina Effecten van poppers. Poppers zijn tegenwoordig legaal in Frankrijk, maar dat was niet altijd het geval. Deze heldere vloeistof wordt meestal verkocht in flesjes van 9 tot 30 ml en is verkrijgbaar in verschillende nitrietderivaten. 

 

Huidige wetgeving

 

Tegenwoordig is in Frankrijk de productie, de verkoop en het gebruik van poppers volkomen legaal. De verkoop en het gebruik van één nitrietvariant, isobutylnitriet, is echter nog altijd illegaal, in Frankrijk, maar ook in de Europese Unie.

Je mag dus alle soorten poppers (amylnitriet, propylnitriet, pentylnitriet, nitrietmengsel) bij je hebben, kopen en gebruiken, met uitzondering van poppers op basis van butylnitriet. 

 

Evolutie van de wetgeving in de tijd

 

In de jaren negentig werden pentyl- en butylnitrieten in Frankrijk verboden. Bijgevolg verkochten Franse distributeurs dan maar amylnitriet, propylnitriet en bepaalde nitrietmengsels. 

In november 2007 verbood premier François Fillon de productie en distributie van nitrieten in Frankrijk. Voortaan was het verboden poppers te verdelen zonder vergunning voor het in de handel brengen ervan. Dit besluit werd later echter door de Conseil d'Etat vernietigd.

In juni 2011 kondigde Etienne Apaire, voorzitter van de interministeriële commissie voor de bestrijding van drugs en drugsverslaving, in een persbericht aan dat alle poppers binnenkort verboden en illegaal zouden worden. Het is dus niet meer mogelijk in Frankrijk flesjes poppers te kopen en te verkopen.

Deze mededeling werd snel in de praktijk gebracht, want op 7 juli 2011 werden de levering en verkoop van alkylnitrieten verboden, omdat deze stof als een verdovend middel wordt beschouwd.

De Conseil d'Etat vernietigde dit besluit op 3 juni 2013, zodat poppers weer legaal werden in Frankrijk. Voortaan mochten poppers in Frankrijk verkocht worden, met uitzondering van butylnitriet, dat nog steeds illegaal bleef. Met de verordening van 1 januari 2017 wordt de productie ervan in de hele Europese Unie verboden.

 

Waarom werden poppers verboden?

  

Tal van redenen kunnen aan deze tijdelijke verbodsmaatregelen ten grondslag liggen. De waarschijnlijkste van allemaal is ongetwijfeld de vrees bij de gezondheidsautoriteiten voor ernstige bijwerkingen.

Het gebruik van poppers leidt echter niet tot lichamelijke afhankelijkheid. Bovendien blijkt uit geen enkele studie dat de nitrieten waaruit poppers zijn samengesteld schadelijk zijn (met uitzondering van butylnitriet, dat kankerverwekkend zou zijn en daarom verboden is).

 

 Zijn poppers in alle landen legaal?

 

De verkoop van poppers is niet in elk land ter wereld toegestaan. Misschien denk je: als poppers, een middel dat populair is bij jong en oud, hetero en homo, legaal is in Frankrijk, dan zou het net zo legaal moeten zijn in Parijs als in Amsterdam, Londen en New York. Maar dat is niet zo.

 

Sommige landen verbieden de aankoop en verkoop ervan

 

Deze producten zijn zelfs illegaal in Canada en de Verenigde Staten (hoewel ze wel verkocht mogen worden in de vorm waarin ze gebruikt kunnen worden om leer te reinigen).

 

In andere landen mogen ze wel verkocht worden

 

In andere Europese landen, zoals Nederland en het Verenigd Koninkrijk, bestaat er geen verbod op de verkoop van poppers en kun je de beste merken vinden (Everest, Juice, Rush...), tot groot plezier van iedereen die van de euforische effecten houdt.

Australië staat de verkoop van poppers toe binnen een sterk gereguleerd wettelijk kader. Net als medicijnen zijn poppers er op recept verkrijgbaar bij apotheken.

Ook de wetgeving verandert. Daarom is het belangrijk je goed te informeren als je op reis gaat of online poppers bestelt in het buitenland.

 

In andere landen is de situatie minder duidelijk

 

In sommige landen, zoals België, Portugal, Italië en Spanje, blijft de kwestie onduidelijk. In Spanje en Italië is de wetgeving vaag en lijkt de regelgeving hetzelfde te zijn als in België. Persoonlijk gebruik is toegestaan, maar aankopen op het nationale grondgebied niet.

In Portugal bestaat er geen wetgeving en is er geen verordening die de consumptie ervan toestaat of verbiedt.

 

Meer weten over poppers

 

Aarzel niet om contact op te nemen met onze experts voor advies over de beste manier om poppers te gebruiken zodat je je gezondheid niet in gevaar brengt.

Om alle heilzame effecten van poppers van enkele van de bekendste merken (zoals Everest, Juice D en Rush) te ervaren, moet je de gebruiksaanbevelingen van de fabrikant opvolgen.

Ter herinnering: combineer je poppers met alifatische of cyclische alkylnitrieten (amyl, propyl, pentyl) nooit met drugs, medicijnen, alcohol of Viagra.

Afhankelijk van hoe je je flesjes wilt inzetten (recreatief - ontspannend - seksueel) kunnen onze specialisten je de weg wijzen naar het product dat het beste bij jou past en aansluit bij jouw beurs.

Onze online winkel biedt een ruime keuze aan producten en merken in alle prijscategorieën, allemaal volkomen legaal. Ze voldoen aan de behoeften en wensen van consumenten en de voorschriften van de Franse wetgeving. Dit betekent dat je er zeker van kunt zijn dat je hoogwaardige producten consumeert zonder je gezondheid in gevaar te brengen.

Raadpleeg de volgende artikels voor meer informatie over poppers, hun toepassingen, de verschillende types met hun werking, of de beste poppers: